Rio Maior

Efter en lång skön semester så drog jobbet igång med en långresa till Rio Maior, ca en timme utanför Lissabon. Sveriges Olympiska Kommitté höll sin "precamp" där, ett samling för alla idrottare som ville ladda upp inför OS i Brasilien. Som sändande bolag hade Viasat all access så jag och producent Mattias Brännholm fick göra reportage från idrottarnas träningar, i gymmen och deras rum. 

Dreamteam

Dreamteam

 

Mitt uppdrag var att filma, redigera och leverera reportagen efterhand som vi gjorde dem. Under mina 4 dagar på plats i Rio Maior lyckades vi leverera 5 reportage till OS-sändningarna, reportage som fick fint beröm av Viasats sportchef Per Nunstedt. 

Feedback

Jag kan tyvärr inte embedda klippen här på bloggen så ni måste besöka Viasatsport.se direkt för att se dem.  Länkar nedan:

Boxaren Anna Laurell

Handbollslandslagets Kim Andersson

Längdhopparen Michel Torneus

Tyngdlyfterskan Angelica Roos

Om ni inte orkar se alla så rekommenderar jag nog reportaget om Michel Torneus.

- - -

Ett annat missöde som hände mig under resan var att mitt bagage försvann under flyget till Lissabon. Jag hade med mig tre väskor på resan:

  • Kamera/datorväska
  • Resväska
  • Stativ.

 Kameraväskan var min handbagage. Jag checkar aldrig någonsin in utrustning, just in case något sånt här skulle hända. Om allt skiter sig så kan man alltid köpa nya kläder - men en ny dator eller kamera blir lite svårare/dyrare. Se alltid till att du kan göra ditt jobb!

Jag låter sjukt rutinerad eller hur? Uppenbarligen är jag inte det. För jag råkade checka in batteriladdaren till kameran. Lyckligtvis så har Sony FS7 riktigt bra batteritid. Men efterhand som batterinivåerna sänktes så ökade även min nervositet. När jag filmade sista reportaget tredje dagen så hade jag nästan inga batterier kvar - men lyckligtvis fick jag beskedet att bagaget hade kommit så dagen efter kunde vi hämta den på flygplatsen. Phew! Det är ett misstag jag inte gör igen!

En glad och lättad Michael med sin väska

En glad och lättad Michael med sin väska

Jag fick även en lektion i hur det var att jobba som redigerar 15 år sedan. Och en sak kan jag säga - Det var inte bättre förr: