Camping med familjen

Varje år campar jag med mina bröder och pappa. I år var semestern lång och det kliade i mina filmskaparfingrar, så denna gång tog jag med mig min kamera.

Nominerad / Publishingpriset

Jag kan inte påstå att mina filmer ofta blir nominerade till priser, det är heller inte något som går runt och tänker/hoppas på.

När det nu äntligen hände så var det ändå en fin känsla att nomineras i Publishingpriset 2018. Inte för att det är en av mina favoritfilmer men uppenbarligen blev den uppskattad!

En kort film som jag regisserade och klippte, filmat av Viktor Westin och beställt av ID Kommunikation för slutkunden Region Skåne, som skulle visa unga i arbete i regionen.

Filmen är nominerad i Informationsfilmer beslutsfattare/yrke, vilket förstås är den mest prestigefulla kategorin.

Nu håller vi tummarna för att vår film vinner!

Viktor filmar skejtare.

Viktor filmar skejtare.

Inspiration

Jag har länge velat ha en sida där jag kan samla andra filmares produktioner, en samling där jag kan återkomma och få inspiration och glädje, så jag har äntligen tagit mig samman och skapat en.

Ni är varmt hänga på. Jag uppdaterar den varje gång jag ser något som jag tycker är värt att spara.

www.michaelgartner.se/inspiration

Rio Maior

Efter en lång skön semester så drog jobbet igång med en långresa till Rio Maior, ca en timme utanför Lissabon. Sveriges Olympiska Kommitté höll sin "precamp" där, ett samling för alla idrottare som ville ladda upp inför OS i Brasilien. Som sändande bolag hade Viasat all access så jag och producent Mattias Brännholm fick göra reportage från idrottarnas träningar, i gymmen och deras rum. 

Dreamteam

Dreamteam

 

Mitt uppdrag var att filma, redigera och leverera reportagen efterhand som vi gjorde dem. Under mina 4 dagar på plats i Rio Maior lyckades vi leverera 5 reportage till OS-sändningarna, reportage som fick fint beröm av Viasats sportchef Per Nunstedt. 

Feedback

Jag kan tyvärr inte embedda klippen här på bloggen så ni måste besöka Viasatsport.se direkt för att se dem.  Länkar nedan:

Boxaren Anna Laurell

Handbollslandslagets Kim Andersson

Längdhopparen Michel Torneus

Tyngdlyfterskan Angelica Roos

Om ni inte orkar se alla så rekommenderar jag nog reportaget om Michel Torneus.

- - -

Ett annat missöde som hände mig under resan var att mitt bagage försvann under flyget till Lissabon. Jag hade med mig tre väskor på resan:

  • Kamera/datorväska
  • Resväska
  • Stativ.

 Kameraväskan var min handbagage. Jag checkar aldrig någonsin in utrustning, just in case något sånt här skulle hända. Om allt skiter sig så kan man alltid köpa nya kläder - men en ny dator eller kamera blir lite svårare/dyrare. Se alltid till att du kan göra ditt jobb!

Jag låter sjukt rutinerad eller hur? Uppenbarligen är jag inte det. För jag råkade checka in batteriladdaren till kameran. Lyckligtvis så har Sony FS7 riktigt bra batteritid. Men efterhand som batterinivåerna sänktes så ökade även min nervositet. När jag filmade sista reportaget tredje dagen så hade jag nästan inga batterier kvar - men lyckligtvis fick jag beskedet att bagaget hade kommit så dagen efter kunde vi hämta den på flygplatsen. Phew! Det är ett misstag jag inte gör igen!

En glad och lättad Michael med sin väska

En glad och lättad Michael med sin väska

Jag fick även en lektion i hur det var att jobba som redigerar 15 år sedan. Och en sak kan jag säga - Det var inte bättre förr:

CHEFEN ÄR DÖD, LÄNGE LEVE CHEFEN

Vi har gjort en omorganisation på min arbetsplats Apelöga. Från och med nu är vi en platt organisation - vi har helt enkelt inga chefer. 

Det är ju tokigt, någon måste väl bestämma?

Och det är väl egentligen det som är grejen. Alla kommer att bestämma nu. De som är bäst på att fotografera på Apelöga kommer ansvara och därmed bestämma om de frågor som handlar om fotografi, på samma sätt som jag kommer ansvara för rörlig bild. 

Det kommer bli väldigt spännande, för vem kommer att sätta lönerna? Vem ger vem sparken? Det är många frågetecken som kommer behöva slätas ut i månaderna framöver, men jag tror att med det extra ansvaret som varje individ på jobbet kommer få så kommer vi också växa. Inte bara i yrket, men även som människor.

With great power comes great responsibility

Läs mer om vår omorganisation:
Apelöga
Resume
ETC 

Anders och jag på Sveriges Radios grymt osexiga ljudbås i Malmö 

Anders och jag på Sveriges Radios grymt osexiga ljudbås i Malmö 

Reklamfilm åt Skånetrafiken

Vi fick i uppdrag av Skånetrafiken att göra en kort reklamfilm som skulle gå på TV4 i samband med sportsändningar. Vi samlade ihop 30 statister, samarbetade med Nicholas Wakeham och körde runt i en buss. 

Resultatet kan ni se här.

I en skog

Länge länge sedan, i en skog långt bort. Här är några bakom scenerna-bilder från när jag filmade Jens Lennartsson ett par år sedan, tagna av Benjamin Bergh.

Filmen hittar du här